на живо

Драма без голове в първия полуфинал между "Селта" и "Алавес" (ВИДЕО)

Вместо да си отбележат попадения, двата тима спукаха топката

БГНЕС

"Селта" и "Алавес" завършиха 0:0 в първия мач от полуфиналния им сблъсък от турнира за Купата на Краля в Испания. Двубоят на стадион "Балаидос" се игра под проливен дъжд, но въпреки това зрителите видяха немалък брой интересни ситуации, най-вече през второто полувреме. Домакините играха по-добре след почивката, но не успяха да вземат аванс преди тежкия реванш във Витория следващата сряда. След нулевото равенство, и двата отбора остават непобедени в тазгодишното издание на надпреварата, като всеки от тях е изиграл 7 мача до момента.

Основна вина за липсата на попадения в срещата имат вратарите на двата тима - Серхио Алварес и Фернандо Пачеко. През първото полувреме Алварес отрази удар на капитана на "Алавес" Мануел Гарсия, а след почивката Пачеко впечатли с рефлекса си след изстрел на Яго Аспас. В заключителните минути именно след удар на централния нападател на "небесносините" топката се отби в напречната греда, а малко по-късно се срещна и със страничната, след като Пабло Ернандес я прокара между краката на Пачеко.

Един от най-любитните моменти в срещата пък се случи още в нейното начало, когато една от топките бе спукана след силен удар.

За пети път в последните 12 мача на "Алавес" не бе отбелязан гол, а за "баските" нулевото равенство изглежда като отличен резултат преди реванша. Тимът на Маурисио Пелегрино може да достигне финал за Купата за първи път в 96-годишната история на клуба, докато "Селта" се цели в четвърто участие в мача за трофея, след като загуби всеки от предишните три. След седмица "небесносините" ще пътуват до административния център на Баската област, опитвайки да елиминират "Алавес" едва за първи път при последните им 5 сблъсъка в турнира за Купата.

Не пропускайте емоционалния реванш между "Алавес" и "Селта" - следващата сряда, 08.02, от 22:00 - пряко по bTV Action!