на живо

Драма в първия мач от кръга в Серия "А" (ВИДЕО)

Вижте какво се случи в "Дербито на Апенините"

Болоня и Фиорентина завършиха 1:1 в 128-то "Дерби на Апенините" на ниво Серия "А". Големите съперници се срещнаха в първи мач от 24-я кръг на калчото, който предложи много емоции за зрителите. Фиорентина изпусна да спечели трите точки от печеливша позиция, но може да смята равенството и за успех, защото от 57' игра с човек по-малко на терена.

През първото полувреме на стадио "Ренато Дал'Ара" Фиорентина имаше по-добри възможности за отбелязване на гол, но ударите на Кристиан Теьо и Кума Бабакар не бяха достатъчно точни.

Втората част бе далеч по-интересна! В 57' гостите останаха с човек по-малко, след като Матиас Фернандес бе изгонен за втори жълт картон в рамките на едва 10 минути. 120 секунди след напускането на чилиеца, неговите съотборници изненадващо поведоха с първия гол за сезона на Федерико Бернардески.

В 63' обаче Болоня изравни. Домакините направиха най-смислената си атака до този момент в срещата и Емануеле Джакерини вкара шестото си попадение за кампанията. До края "червено-сините" не използваха няколко добри ситуации пред вратата на Фиорентина и двубоят завърши 1:1.

"Виолетовите" нямат загуба в последните си четири срещи от шампионата и заемат трето място в класирането с 46 точки, но могат да бъдат изместени при победа на Интер в неделното гостуване на Верона. Болоня запазва 10-то си място с 30 точки.