на живо

Драма в последния мач на Тоти с екипа на "Рома" (ВИДЕО)

"Джалоросите" победиха "Дженоа" и завършиха на второ място в Серия "А"

Getty Images

"Рома" се наложи изключително драматично над "Дженоа" с 3:2 в среща от последния кръг на Серия "А". С този успех "римските вълци" си гарантираха второто място и директно класиране в групите на Шампионската лига. Основният им конкурент - "Наполи", също записа победа - с 4:2 при гостуването си на "Сампдория". Тя обаче се оказа без значение.

Двубоят на "Олимпико" беше последен за легендата на "Рома" Франческо Тоти. "Ил Капитано" се появи в игра в 54' вместо Мохамед Салах. Тоти изигра 787 мача за тима от Вечния град, в които вкара 307 гола и направи 197 асистенции.

Преди началото на мача Принцът на Рим направи обиколка по пистата на стадиона и обра овациите на тифозите в жълто и червено.

На терена "Рома" преживя ранен шок, след като още в 3' 16-годишният талант Пиетро Пелегри се възползва от груба грешка в отбраната на домакините и прати топката в мрежата зад Шчесни. Все пак в 10' Един Джеко възстанови равенството с доза късмет. За босненския таран това беше гол №29 през настоящата кампания.

"Рома" притисна съперника, но възпитаниците на Лучано Спалети трябваше да чакат до 74' за второ попадение. "Олимпико" замлъкна само 5 минути по-късно, когато Дарко Лазович се възползва от кошмарен гаф на стража Шчесни и изравни.

В 86' отново Лазович можеше да развали празника на "джалоросите". Сръбският нападател се измъкна сам срещу вратаря и стреля, но в десния страничен стълб.

Драмата бе пълна в последните секунди от мача. Първо Федерико Фацио падна в наказателното поле и всички сметнаха, че е отсъдена дузпа. Вместо това главният съдия свири фал в атака. Все пак в 90' Диего Пероти прониза Ламана от близка дистанция и донесе трите точки на своя тим.

Така последният мач на Франческо Тоти за "Рома" завърши с победа. Римляните финишират с 87 точки, една повече от третия "Наполи".

Тагове:

@