на живо

Душан Влахович изравни рекорда на Роналдо за най-много голове за календарна година

Сръбският футболист на "Фиорентина" се разписа при равенството 2:2 със "Сасуоло"

Instagram

Сръбската звезда на футболния "Фиорентина" Душан Влахович изравни рекорда за най-много голове за една календарна година в Серия "А". Той вкара своето попадение номер 33. Точно толкова отбеляза Кристиано Роналдо за "Ювентус" през 2020 г. 

Влахович се разписа при равенството 2:2 срещу "Сасуоло" в 18-ия кръг на Серия "А". Той отбеляза в 51-ата минута, а попадението беше 16-то за него в шампионата от началото на сезона. Още 17 гола сърбинът вкара за "виолетовите" в периода януари - май 2021 г.

Снимка: Instagram

Изненадващо в края на мача (88-ата минута) Влахович беше заменен, като той не прие спокойно това решение на треньора Винченцо Италиано. 

Той все пак има възможност да вкара поне още един гол за италианския тим до края на годината. На 22 декември "виолетовите" играят с "Верона".

Сърбинът предизвика гнева на ръководството на своя тим и феновете, тъй като не пожела да преподпише договора си. От "Фиорентина" му предлагаха да го направят най-скъпоплатения футболист в историята на клуба със заплата по-голяма от възнагражденията на звезди като Габриел Батистута и Руи Коща. 

Снимка: Instagram

22-годишният Влахович обаче предпочете да си търси друг тим, като интерес към него не липсва от големите европейски грандове. Като фаворити за подписа на сръбския нападател се определят "Манчестър Сити" и "Тотнъм", а интерес проявяват още "Арсенал", "Байерн" Мюнхен, "Атлетико" Мадрид и "Интер". 

Роденият в Белград Влахович е продукт на школата на "Партизан". Смята се, че Валери Божинов му отваря пътя към Италия и го препоръчва на "Фиорентина", където отива пред 2016 г.