на живо

Джовани Симеоне поднесе шампионската титла на "Ювентус" (ВИДЕО)

"Фиорентина" победи "Наполи" с 3-0 с хеттрик на аржентинеца

Джовани Симеоне поднесе шампионската титла на "Ювентус" (ВИДЕО)

Джовани Симеоне отказа "Наполи" от мераците им за шампионска титла. Аржентинският нападател вкара и трите гола за своя "Фиорентина" при победата 3-0 над претендента за титлата. Така, на практика сам, върна 4-те точки аванс на "Ювентус" на първото място в класирането.

"Наполи" задължително трябваше да спечели, след като "Юве" го бе направил предния ден, но още в 6-а минута остана с човек по-малко. Симеоне избяга на последния в защитата Кулибали, който го повали точно пред наказателното поле.

В първия момент арбитърът Мацолени посочи дузпа и показа жълт картон на бранителя. Минута по-късно, след видео-консултация, бе показан директен червен картон на Кулибали, но и бе присъден свободен удар извън наказателното поле.

С човек по-малко "Наполи" заигра по-предпазливо, но в 34-а минута "Фиорентина" се възползва от заспиване в защитата на гостите и Симеоне, използвайки скоростта си, откри.

Малко след почивката гостите създадоха единствения си смислен шанс за гол. Дрийс Мертенс обаче стреля близо до вратаря.

В 62-а минута след изпълнение на корнер Джовани Симеоне вкара за 2-0, макар и след немалка доза късмет. Това тотално угаси пламъка на отбора гост и в края на мача Симеоне оформи своя хеттрик.

"Наполи" вече е на 4 точки зад лидера "Ювентус" три кръга преди края. "Фиорентина" запазва шансовете с иза европейски футбол наесен, изпреварвайки "Сампдория" на осмото място.