на живо

Един Джеко смълча "Сан Сиро" с два гола и асистенция (ВИДЕО)

"Рома" разби "Милан" с 4:1 и си върна второто място

Getty Images

"Рома" разби с 4:1 като гост "Милан" в последния мач от 35-ия кръг на италианската Серия "А". В герой за "джалоросите" се превърна голмайсторът на тима Един Джеко. Босненецът вкара два гола и асистира за трети, с което смълча публиката на "Сан Сиро".

Още в 8' таранът завърши отлично една бърза атака на "Рома", тръгнала от Диего Пероти и преминала през Мохамед Салах. Джеко прати топката в горния десен ъгъл с шут от границата на наказателното поле.

Двадесет минути по-късно Леандро Паредес центрира от ъглов удар, а Джеко се извиси и с глава удвои аванса на гостите.

Снимка: Getty Images

До края на полувремето само гредите и блестящите намеси на стража Донарума спасиха "Милан" от разгром.

След почивката "Рома" продължи да контролира събитията на терена. В 70' обаче "вълците" останаха без един от основните си играчи. Халфът Раджа Наинголан получи мускулна травма и бе заменен принудително от Клемен Грение.

Четири минути по-късно Марко Пашалич върна надеждите на "Милан" поне за точка, но в ответната атака "Рома" възстанови преднината си. Бившият играч на "росонерите" Стефан Ел Шаарауи направи 3:1.

Снимка: Getty Images

Крайния резултат оформи Даниеле Де Роси от дузпа, отсъдена за нарушение на Габриел Палета срещу Мохамед Салах. За фаула бившият италиански национал получи директен червен картон.

Трите точки позволиха на "Рома" да се завърне на втората позиция в класирането. "Римските вълци" са със 78, една повече от третия "Наполи".

Загубата пък отдалечи "Милан" от голямата цел - участие в евротурнирите. "Росонерите" пропуснаха да се възползват от грешната стъпка, която "Аталанта" направи по-рано днес.

"Бергамаските" не успяха да победят "Удинезе", стигайки само до равенство 1:1. Така "Милан" заема шестата позиция с актив от 59 точки, а "Аталанта" е 5-и с 65.

Следващата седмица на "Милан" и "Рома" предстоят тежки изпитания. "Росонерите" гостуват на "Аталанта" в Бергамо (събота, 21:45 ч., RING), а тимът от Вечния град посреща шампиона "Ювентус" (неделя, 21:45 ч., RING) в един мач, който ще даде отговор на много въпроси.