на живо

Един гол бе достатъчен на "Юве" срещу "Дженоа", Гълъбинов с едно полувреме в Торино (ВИДЕО)

"Бианконерите" са допуснали само един гол в последните си 12 мача

БГНЕС

"Ювентус" спечели с минималното 1:0 като домакин на "Дженоа" в последна среща от 21-я кръг на Серия "А". Единственият гол в срещата отбеляза Дъглас Коста в 16-ата минута. В трети пореден мач бразилецът се отличи с попадение или асистенция, а топката бе насочена към него по чудесен начин от Марио Манджукич. "Старата госпожа" надигра "грифоните" за трети път през сезона, както и в пети последователен шампионатен двубой между двата тима в Торино.

Андрей Гълъбинов, който бе точен срещу "Юве" при загубата на генуезците с 2:4 в началото на сезона и донесе успеха на тима си над "Сасуоло" преди две седмици, започна двубоя на резервната скамейка. Безопасните атаки на "грифоните" през първата част обаче принудиха треньора Давиде Балардини да пусне родния централен нападател веднага след почивката. Той замени Лука Ригони и в края на двубоя пред него се откри възможност след центриране от ъглов удар. Гълъбинов обаче не успя да нанесе хубав изстрел, а топката просто се отби в него и мина покрай вратата.

"Юве" предложи много постна продукция през второто полувреме, но макар да действаше предимно във фаза защита, тимът на домакините така и не позволи на съперника да отправи удар в очертанията. "Бяло-черните" записаха шести пореден успех във всички турнири. Те нямат загубат в 12 поредни мача, в 11 от които не са допуснали гол във вратата си. "Старата госпожа" е най-силният домакин в калчото до момента през сезона - 9 победи в 11 мача и 28 спечелени точки.

Снимка: БГНЕС

"Ювентус" вече има актив от 53 точки и продължава да диша във врата на лидера "Наполи", който е с 54. След първата си загуба от 12 декември насам в пет кръга, "Дженоа" остава на 15-о място в таблицата на 5 точки от СПАЛ, който е първият тим в зоната на изпадащите.