на живо

Суператлетът Роналдо: Барокамера и тренажор на НАСА

Николета Маданска представи акцентите в спорта за изминалата седмица в предаването "Тази неделя" по bTV

Суператлетът Роналдо: Барокамера и тренажор на НАСА

Кристиано Роналдо навърши 35 години в сряда. Партито за рождения му ден бе впечатляващо. По-впечатляващ обаче беше подарък, който получи от любимата си Джорджина - нов, суперлуксозен Мерцедес-Бенц. Автомобилът с 888 конски сили, чиято цена може да достигне повече от 500 хиляди евро, бе украсен с огромна червена панделка.

Кристиано бе изненадан и от най-близките си приятели. Те изчакаха двойката пред ресторанта в Торино. Имаше много прегръдки и конфети, а самият Роналдо призна, че като малък си мислeл, че на 35 ще ходи за риба в Мадейра.

Биометричните данни на Кристиано обаче са сравними с тези на 23-годишен активен спортист. Той има едва 7% подкожни мазнини и 50% от тялото му е мускулна маса.

Снимка: Getty Images

Роналдо е изключителен професионалист - спазва строга диета, прави изтощителни тренировки, а възстановяването му е от друго измерение. В него пръст има дори НАСА. Голмайсторът използва специален тренажор, който представлява антигравитационна пътека за бягане. На пистата й е прикачена "пола", в която атлетът влиза и бяга. Вътре се създава вакуум, който намалява телесното тегло с най-малко 80%, за да се сведе до минимум натоварването на ставите.

Спортистите описват работата с този тренажор като "тичане на облак".

Освен него, Кристиано ползва и барокамера, за да повиши нивото на кислород в кръвта си, да подобри естествения процес на оздравяване на организма и да се предпази от контузии.

За целта той влиза в специална камера, пълна с чист кислород. Барокамерата превръща кислорода в разтвор, който се транспортира от всички телесни течности, включително плазмата, което е важно за мускулите.

А защо Неймар отново се контузи покрай рождения си ден и как Шакира и Дженифър Лопес впечатлиха света с представянето си на Супербоул - вижте във видеото.