на живо

Емилия Димитрова: Беше важно да спечелим с 3:0, за да се съхраним (ВИДЕО)

"Излизаме за победа и срещу Полша, за нас е важна за самочувствие"

Емилия Димитрова: Беше важно да спечелим с 3:0, за да се съхраним (ВИДЕО)

Националката Емилия Димитрова изрази задоволството си от категоричния успех над Чехия - трети за "лъвиците" на Евроволей. Тя заяви, че е било важно срещата да приключи в три гейма в полза на България, за да запази отборът ни сили за последния си мач от групата - битката за върха с Полша.

Двубоят е в сряда (25 август) от 20:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg.

"Беше ни важно да победим, горчивината от загубата срещу Германия да отмине. Беше важно и да спечелим с 3:0, за да може да се съхраним, защото мачът с Полша ще ни бъде много тежък.", започна Димитрова.

"Бяхме убедени в успеха срещу чехкините през цялото време. Със сигурност не са отбор за подценяване - играят много в защита, пипат много на блок, нямат изобщо лош сервис, така че подцениш ли ги за секунда, става както видяхме - 26:24 в първия гейм. След това обаче се окопитихме и доста добре се получиха нещата."

"Не правим никакви сметки! Излизаме за победа и срещу Полша. За нас е важно за самочувствие, без значение срещу кого ще се паднем после. Там вече нямаш право на грешка - побеждаваш и продължаваш, губиш и си отиваш вкъщи. Един хубав мач с Полша ще ни даде крила и може би ще ни бъде по-лесно след това.", коментира още националката.

Снимка: Lap.bg