на живо

"Еспаньол" отново изживя кошмар на "Ел Мадригал"

"Виляреал" се спаси с късен щурм в първи мач от 1/8-финалите за Купата на Краля

С два гола в последните 6 минути на редовното време "Виляреал" се спаси от загуба в първия мач срещу "Еспаньол" от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля в Испания. Гостите водеха с 2:0 до 85-ата минута, но подцениха края на срещата и пропуснаха великолепен шанс да приемат "жълтата подводница" в реванша след седмица, разполагайки с преднина.

Стадион "Ел Мадригал" отново се оказа неприятно място за "синьо-белите" от Каталуния, които останаха с едва 1 успех в последните си 14 визити на това съоръжение от 2004 година насам.

Треньорите Луис Гарсия и Руби извършиха общо 15 промени в титулярните състави на двата отбора, но въпреки това двубоят се разви на високи обороти, като бе изпълнен с атаки на скорост и голови положения пред двете врати. В 15-ата минута домакините сгрешиха при изнасяне на топката. Серхи Дардер се възползва и отбеляза чудесно попадение с отсечен удар по диагонала от двайсетина метра. Това е вторият му гол за сезона, а първият отново дойде срещу "Виляреал" при шампионатния успех с 3:1 през октомври.

След доста пропуски и в двата края на игрището, "Еспаньол" удвои аванса си в 71-ата минута. Точен бе Алехандро Лопес, който се измъкна от защитата и с мощен удар разстреля вратаря Андрес Фернандес.

Гостите се прибраха в своята половина с навлизането в последните 10 минути на редовното време, но това вместо да им помогне в опазване на аванса, наруши тотално ритъма в действията им. В 85-ата минута Алфонсо Педраса центрира отлично от лявото крило, а Карл Токо Екамби отбеляза с още по-качествен удар с глава. 26-годишният камерунец вече има 10 попадения за сезона във всички турнири.

"Вилярел" продължи да действа далеч по-енергично и агресивно и в 89-ата минута стигна до изравняването. Този път Карлос Бака се извиси в наказателното поле, изпреварвайки капитана на гостите Давид Лопес, и бе точен с глава за 2:2.

Макар и с късен отговор, домакините се върнаха в играта за място на 1/4-финалите, от които за последно бяха част през 2015 година. "Виляреал" няма загуба в шест поредни домакинства от турнира за Купата, а "Еспаньол" още веднъж доказа, че не се чувства комфортно при гостуванията си, като в 11 от тях за сезона е записал само една победа.

Реваншът на стадион "Ел Прат" е насрочен за 17 януари.