на живо

"Ако обичаш паеля и сангрия, ела да викаш за нас срещу Италия"

Испанската футболна федерация с интересен призив към феновете, които живеят във Великобритания

Reuters

Испанската кралска футболна федерация стартира кампания с призив към феновете, които живеят в Англия. Заради мерките срещу разпространението на COVID-19, привърженици от Испания не могат да пътуват за Острова и да гледат на живо полуфинала срещу Италия на "Уембли". Според разпоредбите на британското правителство, феновете трябва да бъдат под карантина между 5 и 10 дни.

"Нуждаем се от вас" - така се казва кампанията на испанската федерация, която се надява въпреки ограниченията тимът на Луис Енрике да се радва на сериозна подкрепа от трибуните.

Футболните ръководители са наясно, че голям брой испанци живеят във Великобритания и най-вече в Лондон. 

Призивите за подкрепа са отправени към всички, които са почитатели на испанската кухня, както и към онези, които някога са били на почивка в Испания.

Един от постерите гласи: "Ако паеля е любимото ти ястие, е време да кажем "благодаря". Имаме нужда от теб".

Снимка: Reuters

На друг пише: "Ако обичаш сангрия, е време да кажем "благодаря". Имаме нужда от теб".

Снимка: Reuters

Полуфиналът между Испания и Италия е тази вечер от 22 ч.

Испания е трикратен европейски шампион от 1964, 2008 и 2012 г., докато единствената европейска титла на Италия е през 1968 г., но "адзурите" имат и два изгубени финала през 2000 и 2012 г.

В директните двубои "Ла Роха" е с 12 победи срещу 11 успеха за "Скуадрата", а двата отбора завършват наравно 13 пъти.

Мачът тази вечер ще бъде повторение на осминафинала от Евро 2016, когато Италия се наложи с 2:0. Двата отбора се срещнаха и в световните квалификации през 2016 и 2017 г., като тогава първо имаше равенство 1:1, а след това испанците записаха класическа победа.