на живо

Аплодисменти и прегръдки в чест на Кристиан Ериксен (СНИМКИ)

Мачът между Дания и Белгия бе прекъснат в 10-ата минута

Бурни аплодисменти и прегръдки между футболисти на Дания и Белгия по време на мача им от груповата фаза на европейското първенство по футбол. Срещата на стадион "Паркен" в Копенхаген бе прекъсната в 10-ата минута в знак на уважение към Кристиан Ериксен. 29-годишният полузащитник носи фланелка с номер 10. 

Малко след навлизането в 10-ата минута от началото на двубоя топката бе извадена от игра. На трибуните пък феновете бяха разпънали специален транспарант в подкрепа на футболиста, който колабира на терена в мача срещу Финландия през уикенда.

Снимка: Reuters

Ериксен се свлече на земята, като се наложи на терена да влезе медицински екип. Лекарите използваха дефибрилатор, за да върнат футболиста в съзнание. Оказа се, че той е получил сърдечен арест. В момента той е в стабилно състояние, настанен е в болница в Копенхаген, където е подложен на изследвания, за да се разбере каква е причината за състоянието му. 

По-рано днес от датската федерация съобщиха, че малък дефибрилатор ще бъде имплантиран в сърцето на футболиста. С него ще се следи и регулира ритъмът на сърцето му.