на живо

Играл за ЦСКА пред bTV: Чехия ще срещне трудности срещу Англия

Директен спор за първото място

Играл за ЦСКА пред bTV: Чехия ще срещне трудности срещу Англия

Англия и Чехия влизат в директен спор за първото място в четвърта група. Двата тима са с равен брой точки, но чехите са първи заради по-добра голова разлика. 

Късно снощи медиите на Острова обявиха, че след равенството на "Уембли" в петък халфът на Шотландия Били Гилмор е дал позитивен тест за COVID-19. Двама футболисти на Англия са потърпевши заради това, че след срещата са се прегърнали със своя съотборник в "Челси".

Тестове на Мейсън Маунт и Бен Чилуел са отрицателни, но въпреки това двамата са отделени от групата на Трите лъва и няма да играят срещу чехите.

Екипът на bTV се свърза с бившият футболист на ЦСКА - Томаш Черни, както и с бившия национал на Англия Тони Дориго.

Снимка: Reuters

"Гарет Саутгейт смени много футболисти и схеми и все още се опитва да намери баланс в отбора. Определено тимът ни е изпълнен с талант, но ключът към успеха е сработката. Смятам, че ни очаква светло бъдеще и ще се представим добре на европейското. Според мен няма нито един национален отбор, който да изпъква. Има няколко отбора, които са на добро ниво и Англия е един от тях. Въпросът, който всички ние си задаваме, е ще успее ли Англия да се справи с напрежението.", каза Дориго.

"Никой не очаква Чехия да спечели трофея. Смятам, че в нашата група ще се изправим срещу трудни съперници. Не забравяйте, че играем с Англия на "Уембли", а с Хърватия и Шотландия в Глазгоу. Аз съм реалист и мисля, че успех на европейското първенство би било, ако стигнем до елиминациите. Тогава всичко е възможно. Ярослав Шилхави е качествен треньор и добър човек. Футболистите на Чехия го харесват и играят, за да оправдаят доверието му. Съставът е млад и смятам, че Шилхави е правилният избор за национален селекционер", добави Черни.

Снимка: Reuters

И двата отбора на практика са си осигурили място в елиминациите, но спечелилият четвърта група ще избегне първенецът от другия поток. А там чакат европейският шампион Португалия, световният шампион Франция и Германия.