на живо

Швейцария се бори, но дузпи изпратиха Испания на полуфинал на Евро 2020

Драматичен развой на събитията в първия четвъртфинал

Reuters

Испания е първият полуфиналист на Евро 2020! "Ла Фурия" победи Швейцария с дузпи, след като в редовното време резултатът бе 1:1. При дузпите испанците се наложиха с 3:1 точни удара.

Тимът на Луис Енрике откри след автогол на Денис Закария в 8-ата минута на срещата, играна в Санкт Петербург. Така за 10-и път от началото на първенството станахме свидетели на попадение в собствената врата, което е впечатляващ рекорд, тъй като на всички изминали еврофинали (15) са регистрирани общо 9 автогола. 

Снимка: Reuters

"Кръстоносците" изравниха в 68-ата минута чрез Джердан Шакири, но в 77-ата останаха с човек по-малко след директен червен картон на Ремо Фройлер.

В срещата преобладаваше битката, а с огромна заслуга за стигането до дузпи бе вратарят на швейцарците Ян Зомер, който се отличи с няколко впечатляващи спасявания.

Снимка: Reuters

При дузпите вратарите Унай Симон и Ян Зомер направиха общо три спасявания. Швейцарците пропуснаха три дузпи, а за Испания не успяха да се разпишат Серхио Бускетс и Родри. 

Испания е на полуфинал на европейско първенсто за пети път, а следващият съперник ще бъде определен от сблъсъка Белгия - Италия.