на живо

Красота на Евро 2020: Най-после пълен стадион (ГАЛЕРИЯ)

60 000 души гледаха на живо мача между Унгария и Португалия

В истински празник за футболните фенове се превърна мачът между Унгария и Португалия от Евро 2020. Пред 60 000 зрители европейският шампион победи "маджарите" с 3:0, а срещата се оказа най-посетената от началото на първенството.

Унгарските власти разрешиха трибуните да бъдат максимално запълнени от привърженици.

Снимка: Reuters

УЕФА позволи на всяка страна-домакин сама да определи по колко зрители да допусне на трибуните спрямо ситуацията с коронавируса. 

Португалия срещна сериозен отпор в лицето на Унгария, но с три гола в рамките на осем минути започна повече от отлично защитата на титлата си.

Освен за феновете, двубоят ще бъде паметен и за звездата на иберийците Кристиано Роналдо, който отбеляза две от попаденията за победата.

Снимка: Reuters

Капитанът на "мореплавателите" вече е най-резултатният футболист на европейски финали. Той има 11 попадения, като изпревари Мишел Платини (9) на върха в тази престижна класация. За нападателя на "Ювентус" това е пето поредно европейско първенство.

Снимка: Reuters

Роналдо се превърна и в най-възрастния играч с два гола в един мач. Със своите 36 години и 130 дни той измести досегашния рекордьор Андрий Шевченко, който вкара на Швеция две попадения на 35 години и 256 дни на Евро 2012.