на живо

"Крис, Крис, обичам те!": Головете за Кристиан Ериксен

Лукаку и Хакими подкрепиха своя съотборник в "Интер"

Reuters

За щастие, футболистът на Дания Кристиан Ериксен е в стабилно състояние. За щастие той успя да отвори очи, след като се строполи ненадейно на терена по време на мача на своя тим от европейското първенство срещу Финландия, благодарение на намесата на лекарския екип и бързите реакции на съотборниците му и съдията.

И за щастие футболният свят отново се показа обединен пред страха и отчаянието!

След като десетки, стотици играчи използваха социалните мрежи, за да покажат своята подкрепа към Ериксен, двама от тях, с които той дели съблекалня в "Интер" показаха на терена, че се молят за бързото му възстановяване.

Първо белгиецът Ромелу Лукаку посвети първия си гол на европейското във вратата на Русия на датчанина. Той изтича до камерата и извика: "Крис, Крис, обичам те!"

Снимка: Reute

"Беше много трудно да играя, тъй като сърцето ми и мислите бяха с Кристиан. Бях уплашен. Мисля го. Надявам се да е добре. Плаках много преди мача. Беше ми трудно да се концентрирам. Останалите момчета също бяха повлияни от случилото се. Прочетох, че животът му е вън от опасност и се надявам скоро да бъде напълно възстановен и в добро състояние. Радвам се за победата, но повече ме интересува Кристиан", каза белгиецът.

В същото време националният отбор на Марако игра приятелски мач с Буркина Фасо. Единственото попадение в него вкара Ашраф Хакими. 

Снимка: Reute

Футболистът на "Интер" посочи с пръсти 24 - номера, с който Ериксен играе на италианския гранд.