на живо

Лекарят на Дания: Ериксен беше в съзнание, но всичко се промени бързо

"Той никога не е имал сърдечни проблеми", заяви отговорникът за здравословното му състояние в "Интер"

Reuters

Случилото се с футболиста на Дания Кристиан Ериксен по време на мача с Финландия от европейското първенство потресе целия свят. Той се строполи на терена в края на първото полувреме без видима причина. Наложи се намесата на медици, които му направиха сърдечен масаж, за да го върнат в съзнание. 

За щастие той е в стабилно състояние и медиците вече му правят всички необходими тестове, за да разберат какво е предизвикало ситуацията. 

Какво всъщност се е случило? Лекарят на Дания Мортен Боесен обяснява:

Снимка: Reuters

"Когато ни повикаха на терена Кристиан лежеше настрани, дишаше и имаше пулс. Ситуацията обаче се промени много бързо, затова трябваше да му направим сърдечен масаж, а парамедиците също се отзоваха много бързо, с тяхна помощ успяхме да направим това, което трябваше. За щастие той се вкопчи в живота. Дори говорих с него, преди да го изпратим в болницата", заяви той.

Редица лекари изказаха мнение след случилото се. Според специалиста, който отговаряше за здравословното състояние на футболиста в бившия му клубен тим "Тотнъм" - професор Саняй Шарма, става дума за сърдечен арест, който е доста изненадващ.

Снимка: Reuters

"Когато гледах кадрите веднага си казах дали не сме пропуснали нещо, бях потресен. Прегледах резултатите отново, тъй като имам база данни за всеки пациент и до днес. Наистина при него никога не е имало проблеми", категоричен е той.

Така твърди и медикът от настоящия му отбор "Интер" - Пиеро Волпи.

"Откакто е при нас никога не е имал проблеми. Дори не е прекарал коронавирус, така че не можем да говорим за някакви последствия след възстановяване от инфекцията. През цялото време бях в контакт с датските колеги и лекарите на място", каза той.

Снимка: Reuters