на живо

Стоичков към Ериксен: Имаш още много да дадеш на футбола!

Kамата се надява полузащитникът на Дания да се възстанови бързо

Reuters

Легендата на българския футбол Христо Стоичков подкрепи датския национал Кристиан Ериксен, който се свлече на терена по време на мача срещу Финландия от Евро 2020.

"Всичките ми мисли са за Крис и семейството му! Оправяй се бързо, момче! Имаш още много да дадеш на футбола! Поклон пред целия отбор на Дания! Вие сте истински динамит от любов и колегиалност!", написа Камата във "Фейсбук".

Срещата на "Паркен" бе спряна в края на първото полувреме, след като звездата на "червения динамит" се строполи на земята. Около 15 минути лекарите се бореха за живота му на терена, а след това бе изнесен с линейка и впоследствие откаран в болница. Твърди се, че е получил сърдечен удар.

Снимка: Reuters

Падането на Ериксен силно притесни двата тима, а главният съдия Антъни Тейлър реагира моментално, прекъсвайки двубоя.

Капитанът на Дания Симон Кяер пък направи всичко възможно съотборникът му да не си глътне езика.

След известно прекъсване, от УЕФА обявиха, че състоянието на Ериксен вече е стабилно и той ще остане в болница под наблюдение.

Снимка: Reuters

След среща между представители на двете федерации бе решено мачът да бъде подновен, като именно футболистите на Дания и Финландия са настояли двубоят да се доиграе. 

Финландия в крайна сметка спечели с 1:0, а след срещата стана ясно, че самият Ериксен е пожелал съотборниците му да се върнат на терена и да довършат мача.