на живо

Стърлинг за дузпата: Важното е, че топката се озова в мрежата

Звездата на "Манчестър Сити" падна в наказателното поле на Дания

Reuters

Рахим Стърлинг е щастлив от победата и високия дух, който англичаните са показали срещу Дания. Футболистът на "Манчестър Сити" падна в наказателното поле на "червения динамит" в 102-ата минута, а съдията отсъди доста дискусионна дузпа, която в крайна сметка класира "Трите лъва" на първи финал на европейско първенство.

"Усетих контакт, получих удар в крака и за мен това е дузпа.", каза лаконично Стърлинг, след което коментира изпълнението на Хари Кейн, който се разписа след добавка - "Всичко, което има значение е, че в крайна сметка топката се озова в мрежата."

За първи път от началото на Евро 2020 Англия получи гол, а Джордан Пикфорд подобри рекорда на Гордън Бенкс за най-много минути без допуснато попадение във вратата си.

Снимка: Reuters

"За първи път получихме гол, но отговорихме добре и показахме висок дух. Знаехме, че ще е трудно и трябва да останем спокойни. Показахме агресивност, която ни донесе успех. Сега трябва да се фокусираме върху финала. Знаем какво означава футбола в тази страна, но стъпка по стъпка."

"Енергията, атмосферата, всичко беше страхотно. Сега имаме пред себе си Италия. Ще празнуваме малко и след това се фокусираме върху финала", коментира още Стърлинг.

Англия сложи край на 55-годишна прокоба. Последният значим финал с участието на тима е спорът за трофея на мондиала през 1966 г., когато "Трите лъва" триумфират с успех с 4:2 над Германия след продължения на "Уембли".

Островитяните обаче имат негативен баланс срещу Италия - 11 загуби от 27 мача, при 8 победи и 8 равенства. Финалът на "Уембли" е в неделя.