на живо

Само победа срещу Беларус ще класира България за 1/8-финалите на Евроволей

Всичко или нищо за "лъвовете"

cev.eu

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се нуждае от победа, за да се класира за 1/8-финалите на Евроволей. Играчите на Силвано Пранди се изправят срещу Беларус в решаващ мач в Чехия, който при лошо стечение на обстоятелствата ще се окаже последен за тях на европейското първенство.

"Лъвовете" започнаха уверено участието си на шампионата с категорична победа над Черна гора. След това се пребориха за обрат срещу Чехия, но последваха две тежки загуби от Италия и Словения.

Беларус спечели убедително с 3:0 последния си мач с Черна гора и остави България на петото място в групата. Именно затова тимът ни няма друг вариант, освен да победи днес, ако иска да продължи участието си на шампионата на Стария континент.

"Лъвовете" нямат възможност за по-предно класиране от третото място в групата си, което значи, че ако продължат, на 1/8-финалите ще срещнат олимпийския шампион Франция или Германия.

Телевизия RING излъчва част от най-интересните мачове от груповата фаза на Евроволей 2021. От 17 ч. може да гледате Германия - Словакия, а от 20 ч. Чехия срещу Италия.