на живо

Фамозен гол на Романьоли не помогна на "Милан" да се спаси от загуба в Неапол (ВИДЕО)

"Наполи" ще запази лидерската си позиция и след 13-я кръг в Серия "А"

БГНЕС

"Наполи" победи "Милан" с 2:1 в един от най-интригуващите мачове от 13-я кръг на италианската Серия "А". Пред своите ентусиазирани фенове "сините" постигнаха 11-и успех в 13 шампионатни срещи и си гарантираха първата позиция и след този уикенд. Попаденията за успеха отбелязаха Лоренцо Инсиние и резервата Пиотр Зиелински, а точен за гостите в добавеното време бе Алесио Романьоли, който отбеляза брилянтен гол с красив удар от воле извън наказателното поле.

В началните минути "Милан" бе равностоен на лидера, но първата опасност все пак бе пред вратата на Джанлуиджи Донарума, който отрази изстрел с глава на Хосе Мария Кайехон. "Наполи" усилваше натиска с наближаване на почивката и в 33-ата минута напълно резонно взе преднина. Инсиние се измъкна зад защитата на съперника, получавайки страхотен пас от Жоржиньо, и преодоля Донарума, въпреки че роденият в близост до Неапол страж закачи топката.

Инсиние отбеляза шести гол в 10 мача срещу "Милан" в своята кариера, като именно "росонерите" са любимият му съперник в калчото. Нападателят вече има 7 попадения за сезона във всички турнири.

Снимка: БГНЕС

До почивката "червено-черните" продължиха да са крайно безидейни в атака, а Донарума отрази нов опасен шут на Инсиние в последните секунди преди паузата. "Милан" завърши първата част без нито едно докосване в наказателното поле на домакините, превръщайки се във втория тим с подобно негативно постижение през този сезон в първенството след аутсайдера "Беневенто".

След почивката отборът на Винченцо Монтела изглеждаше далеч по-добре, но Пепе Рейна отново не бе затруднен. В 69-ата минута Марек Хамшик бе заменен от Зиелински, който имаше нужда от едва 4 минути, за да се разпише във вратата на "Милан". Полякът се възползва от извеждащ пас на Мертенс и пусна топката между краката на Донарума за 2:0.

Снимка: БГНЕС

"Росонерите" реагираха прекалено късно, след като в първата минута от добавените четири Романьоли вкара един от головете на сезона. От около 20 метра централният защитник стреля с контролирано воле и не остави шансове на Рейна. Малко след това гостите получиха и последен шанс при статично положение, но Лукас Биглия разочарова с подаването си в наказателното поле.

"Наполи" надигра "Милан" за пети път в последните им 6 сблъсъка, а последният успех на миланския гранд датира от декември, 2014 година. "Росонерите" имат само две победи в последните си девет мача от всички турнири, докато "Наполи" записа пети успех в шест домакинства от първенството и вече няма поражение в 25 поредни двубоя от калчото у дома и като гост.

Тимът на Маурицио Сари е лидер с 35 точки, докато Милан засега остава на седмо място с актив от едва 19 пункта.