на живо

Феновете на "Лацио" освиркаха дневника на Ане Франк

По време на мача срещу "Болоня" не липсваха фашистки скандирания от трибуните

Reuters

Феновете на "Лацио" за пореден път в последните дни показаха антисемитски настроения. След като успяха да разбунят духовете в цялата футболна общественост, използвайки стикери, на които беше изобразена Ане Франк с тениска на "Рома", сега те посрещнаха четенето на дневника ѝ преди мач с... фашистка песен.

Заради случая с лепенката, появила се на предпазната ограда в сектора на "лациалите", Италианската футболна федерация реши всички мачове от 10-ия кръг на първенството да започват с кратко четене от дневника на момичето, станал символ на зверствата върху евреите по време на Втората световна война.

Така стартира и срещата между "Лацио" и "Болоня". След като се състоя задължителното четете обаче, феновете на "орлите" подеха фашистка песен. Скандирания с подобен характер не липсваха и по време на цялата среща, завършила с победа на "небесносините" с 2:1.

Снимка: Reuters

Самите футболисти на "Лацио" излязоха на терена с фланелки с лика на Ане Франк и надпис: "Не на антисемитизма". Останалите отбори пък пуснаха в обръщение стикери, на които момичето е с фланелки и на други клубове, като по този начин се обявих против действията на тифозите.

Снимка: Reuters

Ръководството на "Лацио" пък заяви, че ще организира екскурзии за феновете до "Аушвиц" всяка година, за са могат да се запознаят със зверствата по време на войната.