на живо

Феновете нахлуха на базата на "Олимпик" Марсилия. Отмениха мача с "Рен"

Привържениците са недоволни от слабите резултати

Феновете на френския "Олимпик" Марсилия нахлуха в базата на тима, съобщават медиите в страната, като се позовават на публикации в социалните мрежи.

Причината е недоволството от слабите резултати на тима в последните седмици. "Олимпик" записа 3 загуби и 1 равенство от 6 януари насам. Тимът е на 7-мо място в класирането на Лига 1.

Мачът срещу "Рен" от 22-рия кръг на първенството, който трябваше да бъде излъчен днес (30 януари) по RING от 22:00 ч., беше отменен.

Според местните органи на реда, недоволните привърженици са около 400, като само 50 са успели да нахлуят. Те са атакували базата с пиротехнически средства и бомбички. Полицията се е намесила веднага, като са осъществени 25 арести, а 7 полицаи са леко пострадали.

Привържениците настояват за оставката на ръководството на тима. След като през миналия сезон 10-кратните шампиони на Франция завършиха втори в Лига 1, този път те имат само 9 успеха в актива си и изостават от лидера в подреждането "Олимпик" Лион с 14 точки.

Първоначално се съобщаваше само за запалено дърво в близост до съоръженията. След това стана ясно, че една от изстреляните фойерверки е наранила футболиста на "Олимпик" Марсилия Алваро Моралес и именно това е станало причина за отлагане на мача.

Медиите в страната съобщават още, че феновете са пресрещнали треньора Андре Вилаш-Боаш и са изхвърлили куфара му, а клубният автобус е счупен.

От няколко седмици феновете организират протести, като разпъват транспаранти по целия град. Те гласят "Върнете ни "Олимпик", "Парижани, махайте се от тук". 

Последното е насочено към президента на клуба Жак-Анри Ейро, който е роден във френската столица, а от 2016 г. е на този пост, назначен от американския собственик на "синьо-белите" Франк Маккорт.