на живо

Фестивал на голове шедьоври в мач на Ивайло Чочев (ВИДЕО)

Рома победи Палермо в среща с 6 гола

Getty Images

В пореден мач от 7-ия кръг на Серия "А“ вицешампиона на Италия Рома победи с 4:2 Палермо на Ивайло Чочев в истински голов трилър.

Българският национал записа пълни 90 минути за сицилианците, но не успя да помогне на своя тим да избегне поражението.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Двубоят на "Ренцо Барбера" започна по възможно най-добрия начин за гостите от Рома. След 108 секунди игра Миралем Пянич вкара най-бързия гол в Серия "А" през този сезон. Босненският национал направи перфектно двойно подаване с Алесандро Флоренци и реализира третото си попадение от началото на шампионата.

11 минути по-късно Пянич и Флоренци размениха ролите си и италианския национал покачи на 2:0. В средата на полувремето Жервиньо направи преднината на "вълците" класическа след фантастично индивидуално изпълнение.

Снимка: Getty Images

На почивката Джузепе Якини пусна в игра Алберто Джилардино, който в 58-ата минута овладя страхотен пас на Франко Васкес, литна Даниеле Де Роси, след което отбеляза и намали на 1:3. Това бе 12-ия гол за Джилардино срещу Рома в кариерата му.

Снимка: Getty Images

Попадението внесе импулс в играта на домакините, които организираха натиск и създадоха няколко голови ситуации. Ивайло Чочев също отправи опасен изстрел. 'Розово-черните" обаче прекалено късно вкараха второ попадение във вратата на Шчесни. В 91-ата минута Джанкарло Гонсалес се разписа за 2:3.

В ответната атака Жервиньо с нов великолепен гол оформи крайния резултат - 2:4. Това бе четвърто попадение за котдивоарския национал в последните 3 мача на "римските вълци“. 

Вижте головото шоу на "Ренцо Барбера":

Така Рома вече е 4-ти, на две точки зад лидера Интер и на една зад Лацио и Фиорентина. "Виолетовите" обаче са с мач по-малко, тъй като ще затворят кръга с домакинство на Аталанта.