на живо

"Фиорентина" и "Милан" завършиха годината с равенство

Симеоне и Чалханоглу отбелязаха головете на "Артемио Франки"

"Фиорентина" и "Милан" направиха 1:1 на "Артемио Франки" в мач от 19-ия кръг на Серия "А", който е последен за календарната година и последен за първия дял от шампионата в Италия.

В началните минути нито единият отбор не успяваше да вземе инициативата и двамата вратари наблюдаваха срещата от близо, тъй като липсваха каквито и да било опасности пред техните врати. В края на първото полувреме домакините от Флоренция вдигнаха оборотите и на два пъти Джанлуиджи Донарума спаси удари съответно на Симеоне и Диаш в своя мач номер 100 с фланелката на "Милан". 

През втората част нещата не се промениха кой знае колко и пред "виолетовите" се откри нов шанс, но Бадел пропусна. Чак в 51-та минута дойде и първия шанс за "Милан", когато Сусо стреля, но Спортиело изби в гредата.

В 71-та минута Бираги центрира перфектно от дясно и сложи топката на главата на Симеоне, който разстреля Донарума за 1:0. Радостта на домакините обаче трая кратко и само 3 минути по-късно Чалханоглу изравни след добавка. До края на мача двата отбора размениха по едно положение на Теро и Силва, но нови голове не паднаха. 

Така в крайна сметка "Фиорентина" и "Милан" направиха 1:1 и завършиха 2017 година с равенство. За момента "росонерите" са на девето място с актив от 25 точки, докато "Фиорентина" се изравни с по 27 с "Аталанта" и "Сампдория". 

Тагове:

@