на живо

Фиорентина и Рома си размениха по едно полувреме и една точка (ВИДЕО)

"Вълците" вече изостават със седем точки от лидера Ювентус

БГНЕС

Отборите на Фиорентина и Рома завършиха 1:1 в един от най-интересните мачове от 20-я кръг на италианското футболно първенство Серия А. Двубоят на стадион "Артемио Франки" оправда очакванията за голямо дерби, но в последния половин час темпото на игра спадна драстично. Двата тима завършиха наравно за 58-ми път в историята на тяхното съперничество.

През първото полувреме Фиорентина бе по-добрият отбор на терена. Домакините създадоха поведе голови положения, но успяха да се възползват само от едно от тях. В 19-ата минута удар на Давид Писаро се превърна в голово подаване, след като Марио Гомес сложи крака си на пътя на топката и я отклони във вратата на Морган Де Санктис. Немският нападател отбеляза третия си гол в последните два мача на тима от Флоренция и едва втори от началото на сезона в Серия А.

Гостите изравниха играта едва в края на първата част, а удар с глава на Наинголан бе отразен от Татарушану. В 34-ата минута халфът на "вълците" Кевин Строотман бе заменен, поради контузия, която обаче надали ще се окаже сериозна.

След почивката Рома изглеждаше съвсем различно, действайки с много повече енергия, скорост и директни подавания. Това даде резултат мигновено. В 49-ата минута подаване на Тоти бе овладяно брилянтно от Итурбе, който асистира на Ляич за неговото седмо попадение през кампанията. Малко по-късно Итурбе бе изведен от Тоти в чудесна позиция, но не успя да преодолее румънския вратар на Фиорентина.

В заключителните минути и двата отбора отпаднаха физически и не можаха да създадат чисти голови положения. За Рома равенството означава увеличаване на изоставането от лидера Ювентус на 7 точки. Фиорентина остава на шесто място с 31 точки, три по-малко от третия Лацио.

Утре са последните два мача от кръга - Емполи срещу Удинезе от 20:00 (VOYO.BG) и Наполи - Дженоа от 22:00 (bTV Action).