на живо

Фиорентина разби Интер, Наполи обърна Торино

Двата мача закриха шестия кръг в Серия А

БГНЕС

Фиорентина разгроми Интер с 3:0 в един от най-интересните мачове от шестия кръг на италианската Серия А. "Виолетовите" постигнаха едва втория си успех от началото на сезона и удължиха серията си от поредни мачове без загуба във всички турнири на осем. За Интер това е второ поредно тежко поражение след 1:4 от Каляри преди седмица.

На стадио "Артемио Франки" Фиорентина поведе още в 7-ата минута с гол на нападателя Кхума Бабакар, който отбеляза второто си попадение за сезона. Сенегалецът бе и в основната на втория гол в 19-ата минута, асистирайки за дебютното за кампанията попадение на звездата на домакините Хуан Куадрадо. Третият гол пък бе дело на десния бек Ненад Томович в 76-ата минута.

В друг мач Наполи постигна изключително трудна победа над Торино с 2:1. Домакините изоставаха в резултата след 14 минути игра. Точен за "биковете" бе бившият играч на неаполитанците Фабио Куалярела, който отбеляза с красив удар от въздуха. До края на първата част Инсинье и Кайехон пропуснаха 100-процентови шансове за Наполи.

Все пак резултатът бе изравнен в 55-ата минута, когато след удар с глава Инсинье вкара първия си гол за сезона. В 72-ата именно той подаде и за второто попадение, дело на Хосе Мария Кайехон. Това е трета поредна победа за играчите на Рафа Бенитес във всички турнири, а Торино остава с един успех от първите си шест мача в шампионата.

Лидер в класирането на Серия А е Ювентус с 18 точки, следван от Рома с 15 и Сампдория с 14. Фиорентина е на девета позиция с 9 точки, а Интер е десети с 8 пункта.