на живо

"Фиорентина" разби "Каляри" от игра, но спечели само с един гол в Сардиния (ВИДЕО)

Резервата Кума Бабакар бе големият герой за "виолетовите"

БГНЕС

"Фиорентина" продължава да бележи прогрес в играта и резултатите си. След две поредни нулеви равенства, "виолетовите" постигнаха минимален успех с 1:0 при гостуването си на "Каляри" в среща от 18-я кръг на Серия "А". Тимът на Стефано Пиоли доминираше през цялата среща, но успя да отбележи едва в 82-ата минута. Точен за пети път през сезона бе Кума Бабакар, който засече центриране на Федерико Киеза. Сенегалският нападател се бе появил в игра на мястото на Сирил Терео само 12 минути по-рано.

"Виола" спечели трето поредно гостуване на о-в Сардиния през последните няколко години, както и за четвърти път в най-скорошните пет срещи с "червено-сините", след като ги надиграха на два пъти през миналия сезон.

Грандът от Флоренция не допусна гол в четвърти пореден мач от шампионата, но спечели едва за втори път в шест кръга. "Виолетовите" водят тежка битка за място в зона Европа, като преди изиграването на останалите срещи от 18-я кръг се изкачиха до седмо място с 26 точки. "Каляри" няма победа вече в пет последователни кръга, оставайки само на три точки пред първия тим в зоната на изпадащите.