на живо

"Фиорентина" спъна и "Наполи" по пътя към първото място (ВИДЕО)

Неаполитанците стигнаха само до 0-0 срещу 7-ия в класирането

"Фиорентина" спъна и "Наполи" по пътя към първото място (ВИДЕО)

"Наполи" завърши 0-0 в домакинството си на "Фиорентина" от 16-ия кръг на Серия А и пропусна да се изкачи на първо място в класирането. Отборът на Маурицио Сари влезе в мача на гърба на разочарованието от отпадането от Шампионската лига и загубата от "Ювентус" миналия кръг. "Фиорентина" пък бе в серия от 3 мача без загуба.

Първото полувреме на мача бе равностойно, като макар и да имаше превъзходство, "Наполи" не успя да създаде чиста голова възможност. Гостите имаха добър шанс да поведат в края на частта, но Джовани Симеоне пропусна сам срещу вратаря Рейна.

"Наполи" вдигна оборотите през второто полувреме и натисна съперника си. Две чудесни положения се откриха пред Пьотр Зиелински, който първия път стреля над вратата, а при втората възможност Марко Спортиело изби топката в гредата. Марек Хамшик също отправи опасен удар от дистанция, който обаче се размина на сантиметри от целта.

След равенството отброрът на Маурицио Сари събира 39 точки и е на една зад лидера "Интер", както и на една точка пред третия "Ювентус".