на живо

Футболист на Милан издуха Анджелина Джоли и Никълъс Кейдж (ВИДЕО)

Матиа Де Шилио изчезна за 50 секунди

Защитникът на Милан Матиа Де Шилио с лекота подобри постижението на Анджелина Джоли и Никълъс Кейдж от популярния американски филм "Да изчезнеш за 60 секунди". Подобно на двете холивудски звезди, които в лентата се превъплащават в перфектни шофьори и бягат с откраднати коли от метопрестъплението за минута, младият футболист на "червено-черните" изчезна от мача срещу Наполи още по-светкавично.

Точно 50 секунди след началото на срещата от 34-я кръг на Серия А Де Шилио извърши нарушение срещу Марек Хамшик в наказателното поле и главният съдия Паоло Мадзолени му показа директен червен картон. 22-годишният бранител не можа да повярва на решението на арбитъра, но в крайна сметка се примири със ситуацията и се върна в съблекалнята, откъдето бе излязъл със съотборниците си пет минути по-рано. 

Това е най-бързият червен картон от началото на сезона в калчото. При последвалата дузпа ударът на Гонсало Игуаин бе отразен блестящо от Диего Лопес, но и това не попречи на Наполи да спечели двубоя убедително с 3:0. Гостите от Милано устискаха нулевото равенство до 70', когато Хамшик даде преднина на домакините. Капитанът отбеляза попадение във втори пореден мач за първи път от месец август, 2013 година. В 74' Игуаин все пак се разписа, а още две по-късно и Габиадини добави името си сред голмайсторите.

Милан допусна трета поредна загуба, а Наполи постигна важен успех в преследването на третата позиция, даваща право на участие в Шампионска лига. В момента тимът на Рафаел Бенитес изостава с 4 точки от Лацио, а до края на шампионата остават четири кръга. "Червено-черните" запазват десетата си позиция с актив от 43 точки.