на живо

Футболист прави проверка в гащите по време на мач (ВИДЕО)

Ясмин Куртич няма да запомни с добро срещата с Палермо

Getty Images/Guliver Photos

В изминалия 37-ми кръг на италианската "Серия А" футболистът на Фиорентина Ясмин Куртич изигра един от най-кошмарните мачове в кариерата си. Причината обаче не бе слабото му представяне, а инцидентите, които претърпя по време на срещата.

Още в нейното начало той бе нокаутиран от изключително тежък удар на Мато Яяло от пряк-свободен удар. Топката попадна точно в главата на словенския национал, който имаше нужда от десетина минути, за да се освести. Все пак той остана на терена, но може би след края на срещата е съжалявал, че не напусна още в началото й, тъй като неговият ужас едва бе започнал.

В 89' Куртич отново пострада сериозно. Този път Франческо Дапрела го нацели директно в слабините, а по реакцията на полузащитника може да съдим, че болката е била далеч по-силна от удара в главата по-рано. Куртич дори получи лекарска помощ, като му бе наложен лед. Словенецът напусна терена, а секунди след завръщането му извърши нарушение и получи жълт картон. Веднага след това Куртич бе изловен от камерите да поглежда в гащите си, за да се увери, че всичко е на мястото си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И това обаче не е всичко. В третата минута на добавеното време, явно все още зашеметен от канонадата срещу себе си, халфът на "виолетовите" отново наруши правилата и бе изгонен от игра. Така кошмарът на Куртич завърши, а почти сигурно през следващия сезон по собствено желание той ще пропусне двубоите с Палермо, особено ако Яяло и Дапрела все още са в състава на "розово-черните".