на живо

Габриела Петрова: Не успях да направя това, което трябваше. Не се случиха нещата

"Рискувахме и си взехме поуки", заяви треньорът ѝ Атанас Атанасов

Габриела Петрова: Не успях да направя това, което трябваше. Не се случиха нещата

"Не успях да направя това, което трябваше" - това беше обобщението на българската представителка в сектора за троен скок на олимпийските игри в Токио Габриела Петрова.

Тя не успя да се класира за финала в своята дисциплина след като направи само един успешен опит на 13,79 м.

"Чисто технически аз не успях да направя това, което трябваше да направя. Объркването дойде при втория опит. След втория опит направих фал и отскочих далече от дъската. След това на третия опит отново направих фал, след като настъпих с малко дъската. Ако не бях настъпила дъската щяха да се класирам за финала, но минало заминало. Няма смисъл да се връщам", заяви родната представителка в тройния скок и добави:

Снимка: Lap.bg

"Трябва да присъствам на 100% в това, което правя. Уча се във всяко едно състезание. Има още какво да покажем. Най-важно е психически да си почина половин седмица, но най-напред да се наспя след тези пътувания".

Тя заяви, че се е чувствата добре и не физическото състояние е било причина за отпадането ѝ. 

Снимка: Lap.bg

"Опитът, който имам толкова години в сектора ми помага да запазя самообладание. Бях много спокойна на загрявката. Не се случиха нещата. Здрава съм, и аз, и треньорът ми. В самия ден на състезанието се чувствах добре. Проблемите имахме първите 3-4 дни, защото не можехме да спим нормално. Климатът бе тежък. Но времето е бе много тежко, топло и влажно. Всяко едно от тези неща оказва влияние. Вече като си там се опитваш да се абстрахираш от всичко", заяви още тя на летище "София". 

За втори пореден път Петрова не успява да достигне финала в тройния скок на олимпийски игри. И преди 5 години в Рио де Жанейро тя отпадна в квалификациите. 

Снимка: Lap.bg