на живо

Гълъбинов герой за Новара с гол в 115-та минута (ВИДЕО)

Българинът класира тима си за полуфинал в плейофите за влизане в Серия А

Getty Images

Българинът Андрей Гълъбинов сe превърна в герой за своя Новара, след като класира тима си на полуфинал в плейофите за влизане в Серия А с попадение в 115-та минута.

Нападателят донесе победа в продълженията над тима на Бари. Гостите от Новара се нуждаеха от задължителен успех, за да се класират напред, а дори равенство устройваше домакините, заради по- доброто им класиране в редовния сезон.

Гълъбинов бе резерва за отбора си и влезе в игра в 66-та минута при резултат 3:1 в полза на Бари. Домакините си бяха осигурили комфортен аванс от 3:0 още до 47-та минута, а Росина бе върнал един гол за Новара. Последва още един негов гол, този път от дузпа, за 2:3, а до равенството се стигна след попадение на Георге Пушкаш. В началото на второто продължение тима на Новара остана и с човек по-малко, след като Лоренцо Дикман бе изгонен.

Преди да отбележи ключовия гол  в 115-та минута Гълъбинов имаше няколко добри положения пред себе си, включително и акробатично изпълнение със задна ножица в 97-та минута, но ударът му бе спасен. За момента родният нападател има 13 гола през сезона.

На полуфиналите в плейофите Новара ще срещне Пескара. Другата двойка е Специя- Трапани.