на живо

Гълъбинов помогна за 10-та победа на "Дженоа" за сезона (ВИДЕО)

"Грифоните" спечелиха с 1-0 срещу опашкаря "Кротоне"

Гълъбинов помогна за 10-та победа на "Дженоа" за сезона (ВИДЕО)

"Дженоа" победи "Кротоне" с 1-0 и дръпна на солидните 11 точки над зоната на изпадащите в Серия А. Андрей Гълъбинов игра цял мач за "грифоните" и имаше косвена заслуга за единствения гол. Той бе отбелязан от Даниел Беса в 28-та минута, като секунди по-рано бе пуснат извеждащ пас към Гълъбинов и в отчаяния си опит да го спре, защитник на "Кротоне" прати топката в краката на Медейрош от "Дженоа", който асистира за попадението на Беса.

По-рано в двубоя не бе отсъдена чиста дузпа за домакините след като Гълъбинов бе повален в наказателното поле. Минути след това реферът все пак даде дузпа за "Дженоа" и българският национал се готвеше да я изпълни, когато след видео-повторение решението бе отменено и бе показан жълт картон за симулация на Юри Медейрош.

През втората част на мача "Кротоне" натисна в опит да изравни, но стигна единствено до един удар в гредата. Това бе 10-та победа за "Дженоа" от началото на сезона. Отборът вече е 11-ти и почти е обезпечил оцеляването си в елита. Не така стоят нещата за "Кротоне", който остава под чертата, макар и с равни точки с 17-ия СПАЛ.