на живо

Гълъбинов пропусна последния мач на "Дженоа" в Серия "А" (ВИДЕО)

"Грифоните" и "Торино" изиграха атрактивен двубой в Генуа

Гълъбинов пропусна последния мач на "Дженоа" в Серия "А" (ВИДЕО)

"Торино" постигна победа като гост на "Дженоа" за първи път от 37 години насам. "Биковете" спечелиха срещата между двата тима от последния 38 кръг на Серия "А" с 2:1, спирайки негативната си серия на стадион "Луиджи Ферарис" срещу "червено-сините", започнала през далечната 1981 година. Оттогава насам "грифоните" не бяха губили в 14 поредни сблъсъка. Те завършат сезона в калчото с 4 поредни загуби, докато "Торино" затвърди стабилните си изяви в края на кампанията с пета победа в последните 10 кръга.

Андрей Гълъбинов не само не бе в титулярния състав на "Дженоа", но дори не бе включен сред резервните футболисти. Родният централен нападател завършва сезона с три попадения във всички турнири.

Бившият играч на "грифоните" Яго Фалке даде преднина на "Торино" в 30-ата минута. Той оползотвори прекрасна комбинация с останалите двама играчи от триото в атаката на "биковете" - Алекс Беренгер и Андреа Белоти. Фалке, който стартира кариерата си в италианския футбол именно с екипа на "Дженоа" през 2014 година, отбеляза 14-я си гол за сезона, като той е най-резултатният футболист на "Торо".

13 минути след почивката гостите поведоха с 2:0. Кристиан Ансалди центрира по тревата, а Даниеле Базели необезпокояван прати топката във вратата на Матия Перин. Стражът може би изигра последния си мач за "Дженоа", предвид усилените слухове за сериозен интерес към него от "Ювентус", "Наполи" и други грандове на европейския футбол.

Краят на мача бе емоционален. Горан Пандев, появил се в игра след почивката, намали изоставането на домакините с гол в 80-ата минута. Определеният за най-добър играч на "грифоните" за този сезон имаше възможност и да изравни резултата малко по-късно, но уцели гредата с прехвърлящ удар. При тази ситуация гостите вече играеха с човек по-малко, след като Кристиан Ансалди бе изгонен за два жълти картона в 83-ата минута.

"Торино" завърши кампанията с актив от 13 победи, 15 равенства, само 10 загуби и 54 точки - една повече отколкото през миналия сезон. "Биковете" се изкачиха на девета позиция, която могат да запазят, ако "Сампдория" не спечели точка при гостуването си на СПАЛ. "Дженоа" остана на 12-о място, от което може да бъде изместен само от "Болоня".