на живо

Ганаец се оплака от расистки скандирания. Получи жълт картон (ВИДЕО)

Съли Мунтари от "Пескара" напусна демонстративно терена по време на мача срещу "Каляри"

Getty Images

Расистки скандал с изненадващо наказание избухна по време на мача от последния кръг на Серия "А" между "Пескара" и "Каляри". В края на срещата, която завърши при резултат 1:0 за сардинците, ганайският полузащитник на загубилия тим - Съли Мунтари, се приближи към четвъртия съдия.

Футболистът се оплакал от скандирания на расистка основа срещу него от страна на феновете на "Каляри". Вместо разбиране от страна на рефера, той получи... жълт картон.

Действията на съдията накараха Мунтари демонстративно на напусне терена и да се прибере в съблекалнята. Футболистът се обърнал към агитката на противника и извикал "Това е моят цвят!", след което се насочил към помещенията на стадиона.

Снимка: Getty Images

"През цялото време ме обиждаха от трибуните, имаше дори деца. Съдията трябваше да направи нещо по въпроса, вместо това той ми каза да не обръщам внимание. Не искам да се изкарвам жертва, но вместо да спре мача, съдията ми показа картон. Това ме вбеси", каза Мунтари, цитиран от агенция АНСА.

32-годишният ганаец се присъедини към "Пескара" в началото на 2017 г. За италианския тим бившият победител в Шампионската лига през сезон 2009/2010 с "Интер" има 9 мача, в които е вкарал 1 гол.