на живо

Гергана Димитрова: Благодаря на феновете в залата. Настръхнах на химна

"Утре излизаме за категорична победа!", заяви волейболистката от националния отбор

Гергана Димитрова: Благодаря на феновете в залата. Настръхнах на химна

Волейболистката от националния отбор Гергана Димитрова заяви, че усещането да играеш отново пред родна публика е уникално. Заедно със съотборничките ѝ те поднесоха подарък на българските фенове - победа срещу Словакия в срещата от Златната лига в зала "Колодрума" в Пловдив.

За първи път от 2 години насам "лъвиците" играят у нас, а успехът над този съперник беше категоричен - 3:0 (25:21, 25:14, 25:22).

"Изморени не сме, няма как. Мачът не беше дълъг. Искам да благодаря на публиката, на всички фенове, родители. Настръхваш на химна. Наистина е нещо уникално. И се радвам, че ги зарадвахме с победа. Тук, вкъщи, е малко по-различно, защото може да имаш много публика. Без публика не можем", каза доволната Димитрова след края на мача.

"Да се надяваме, че няма да имаме проблеми. Всяка точка, всеки гейм е важен. Борим се докрай. Може би изигра роля, че сме вкъщи, а този състав за първи път се събира за официален мач. Важното е, че се поздравихме с победа", добави тя.

Снимка: CEV

Утре (5 юни) националният отбор ще се изправи срещу Украйна. "Лъвиците" вече постигнаха една победа над този съперник преди седмица като гости.

"Аз мисля, че утре ще бъде по-трудно, но не толкова, че да стане някаква изненада. Излизаме за категорична победа!", категорична е Димитрова.

Снимка: CEV

Мача България - Украйна от Златната лига по волейбол може да гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg на 5 юни от 20:30 ч.!