на живо

Съпругът на Стойка Кръстева: Вярвам, че може да вземе и злато

"Казах ѝ: "Успех! Ти знаеш какво правиш на ринга!", сподели Борил секунди след като неговата любима се класира на финал на олимпийски игри

Съпругът на Стойка Кръстева: Вярвам, че може да вземе и злато

Най-близкият човек на финалистката на олимпийски игри в категория до 51 кг в бокса Стойка Кръстева - нейният съпруг Борил, заяви, че е сигурен, че тя ще спечели златен медал! 

Секунди след като българката се класира за финал в Токио, побеждавайки местната представителка Цукими Намики, той разкри в предаването "Тази сутрин", че заедно с родителите ѝ са очаквали успеха и са изключително щастливи.

"Ние вярваме, че може да вземе златото. Все пак е играла с туркинята няколко пъти. Последният мач, когато дадоха победа за нея, трябваше да е за Стойка. Но това са минали неща. Според мен Стойка ще победи - с хитрина, с бързина, но ще победи. И България ще има златен медал!", убеден е Борил Кръстев.

Снимка: Facebook

"Това са хубави моменти в живота, не се случват всеки ден. Нещо прекрасно е! Ще ѝ кажа, че много я обичаме - аз и цялото семейство. Ще ѝ честитим победата срещу японката, защото все пак японците са домакини и можеше и друго да се получи. Но Стойка не даде шанс на съдиите да си помислят друго, освен да дадат победата на нея. Това има значение.", добави той.

Половинката на боксьорката разкри и с какви думи я е надъхал преди мача.

"Еуфорията е голяма. Просто... Искам да избухна. Щастието е голямо. Цяла България се радва, надявам се, на този успех, който отдавна не се е случвал в българския бокс. Много сме развълнувани, всичко е прекрасно! Казах ѝ "Успех!". Винаги съм ѝ пожелавал успех преди да започне мачът. "Успех! Ти знаеш какво правиш на ринга!"

Двукратната европейска шампионка и Борил се сгодиха през 2018 г., когато тя се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка на първенството на Стария континент.

При второто си участие на олимпийски игри Кръстева осигури и първи медал за българския женски бокс от най-престижния спортен форум. 

За първи път от Игрите в Атланта през 1996 г. роден представител на ринга достига до финал в своята категория.