на живо

Голям ден за българския спорт (ВИДЕО)

Стойка Кръстева на финал в Токио, Тайбе Юсеин се пребори за бронза

Голям ден за българския спорт (ВИДЕО)

Голям ден за България на олимпийските игри в Токио! Финал и още един медал! 25 години след Игрите в Атланта, страната ни има финалист на олимпийския турнир по бокс. Стойка Кръстева вече е на победа от златото в кат. до 51 кг!

А Тайбе Юсеин по безапелационен начин извоюва бронз в кат. до 62 кг на женската борба.

Снимка: Lap.bg

Тази сутрин Стойка Кръстева не остави шанс на представителката на домакините Цукими Намики, доминира и се наложи с 5:0 съдийски гласа.

"Надявам се финалът да бъде най-хубавият мач в кариерата ми и да успеем да зарадваме цяла България. Това ми е целта. И да бъде един пример за младите, че с труд и постоянство всичко се постига.", заяви Стойка след победата.

"Гордея се с успеха на Стойка. Вложи всичко, което трябваше, за да победи.", заяви през сълзи щастливият Стефан Петков - първият треньор на боксьорката.

Поводи за радост имаше и в женската борба, където Тайбе Юсеин помете рускинята Любов Овчарова за 56 секунди и грабна бронза в кат. до 62 кг.

Снимка: Lap.bg

"Този медал е плод на целия ми труд през всичките тези години, които минаха в залата. Мисля, че за това е всичко. Брат ми имаше рожден ден скоро и си пожела медал от Токио, така че той е за него!", сподели Тайбе пред bTV.

"Много се радваме на нашата шампионка. Даже не разбрахме как толкова бързо свърши срещата. Първо ще ѝ кажа, че много я обичам", каза майката на Юсеин - Селиме Адем, която гледала сама схватката за бронза.

Снимка: Lap.bg

Утре се надяваме на още отличия. Евелина Николова се изправя срещу Аншу Аншу (Индия) или Валерия Коблова (Русия) в битка за бронза в кат. до 57 кг.

"Надяваме се да спечелим. На 100% съм сигурен. Вярвам в нея!", каза пред bTV бащата на националката - Георги Николов.