на живо

Гредата отчая Андрей Гълъбинов при нов провал на "Дженоа" (ВИДЕО)

"Грифоните" остават без победа в Серия "А"

БГНЕС

Кризата в тима на "Дженоа" се задълбочава. В мач от седмия кръг на Серия "А", "грифоните" допуснаха мининална загуба с 0:1 като домакини на "Болоня". Това е пето поражение за състава от Генуа, който няма победа от началото на шампионата. От своя страна "Болоня" постигна втори последователен успех в калчото, след като преди седмица триумфира със същия резултат и при визитата на "Сасуоло".

Победният гол за гостите, по ирония на съдбата, бе дело на Родриго Паласио. Бившият футболист на "Дженоа" (38 гола в 100 мача от 2009 до 2012 година) бе точен в 73-ата минута след отлична контраатака и чудесни индивидуални действия в последната 1/3 от терена.

Герой за "Болоня" бе и вратарят Антонио Миранте, който броени секунди по-рано направи две блестящи спасявания при удари на Рафаеле Паладино и Мигел Велозо. Стражът на "червено-сините" имаше и други важни намеси, чрез които във втори пореден двубой тимът му не допусна гол.

Снимка: БГНЕС

Сънародникът ни Андрей Гълъбинов започна срещата на резервната скамейка на "Дженоа", но веднага след почивката замени 16-годишния Пиетро Пелегри. Българският национал направи чудесно впечатление с изявите си през втората част, а в самия ѝ край дори уцели греда, след като нанесе прекрасен изстрел с глава от почти невъзможна за подобно изпълнение позиция.

Дори Гълъбинов обаче не успя да помогне в предотвратяване на поражението, което най-вероятно ще коства треньорския пост на Иван Юрич. "Грифоните" остават на 18-то място след 7 кръга със скромния актив от едва 2 точки.

Снимка: БГНЕС

"Болоня" се изкачи до девета позиция (11т) преди изиграване на останалите двубои от калчото в неделя. Футболистите на Роберто Донадони нямат загуба в три поредни двубоя и продължават да впечатляват с представянето си. "Червено-сините" не са допускали поражение при последните четири визити на "Дженоа", като за последно това се случи преди близо 5 години.