на живо

Хърватия ще играе на финал в Златната лига

Гледайте полуфинала България - Чехия, пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч. днес

За втори път в своята история женският национален отбор по волейбол на Хърватия ще играе на финал на турнира Златна лига.

Момичетата от балканската страна успяха да се класират за решителния мач, след като победиха с 3:1 (25:12, 19:25, 25:18, 25:23) Испания в среща, играна в Русе.

Снимка: cev.eu

Съперникът на хърватките за трофея ще бъде определен във втория полуфинал, където едни срещу други се изправят тимовете на България и Чехия. Мача може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч. днес (19 юни).

Хърватия и Испания си размениха бързо по един гейм в началото, а след това срещата се завърза. Волейболистките от балканската страна обаче показаха здрави нерви, за да си осигурят втори финал. През 2019 г. те загубиха решителната среща с Чехия.

Снимка: cev.eu

Тимът на Хърватия показа класа още в първите минути на мача. Момичетата от балканската страна бързо натрупаха преднина в началото и до края на частта не позволиха изненади. Блокадата на хърватките беше безпощадна, като момичетата успяха цели 5 пъти да спрат атаката на съперниците. За целия гейм испанките успяха да реализират само 12 точки.

Втората част премина при коренно различен сценарий. Този път испанките започнаха силно и поведоха с цели 9 точки – 14:5. При този резултат хърватките забравиха за силните си изяви. Треньорът им Даниеле Сантарели даде шанс на по-неопитните си волейболистки до края и очаквано резултатът беше изравнен.

Снимка: cev.eu

Началото на третия гейм се отличи с равностойна игра. След 10-ата точка волейболистките от Хърватия поведоха и продължиха да трупат преднина. Това им позволи да играят доста по-спокойно и уверено и отново да излязат напред в резултата.

Четвъртата част беше най-оспорвана. Двата тима показаха страхотна и равностойна игра. Резултатът се движеше точка за точка до 15-ата, когато испанките дръпнаха напред, но минимално. Хърватките обаче осъществиха обрат, а след това не позволиха на испанките да ги изненадат. 

Снимка: cev.eu

Не пропускайте втория полуфинал в турнира: България - Чехия. Мача може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч. на 19 юни!

Финалът е утре (20 юни) от 20:00 ч., а мачът за третото място - от 17:00 ч. И двете срещи може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg!