на живо

Хиляди се сбогуват с Давиде Астори (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Италиански легенди изпратиха капитана на "Фиорентина" в последния му път

Хиляди фенове на "Фиорентина" и италианския футбол се стекоха на централния площад във Флорениця, за да си кажат последно "Сбогом!" с Давиде Астори. 

Снимка: Reuters

Капитанът на "Фиорентина" почина внезапно на 31-годишна възраст. Той бе открит в хотелската си стая, а причината за кончината му са сърдечни проблеми.

Върху ковчега на Астори беше поставен екип с номер 13 - същият, с който футболистът играеше при "виолетовите". Шефовете на клуба обявиха, че той ще бъде изваден от употреба.

Снимка: Reuters

Първи сбогом си взеха семейството и най-близките приятели на Астори. След тях на дълга опашка се наредиха негови колеги - бивши и настоящи звезди на футбола в Италия. Сред тях бяха Джанлуиджи Будон, Даниеле де Роси, Джорджо Киелини, Марио Балотели, Филипо Индзаги, Хавиер Санети, съотборниците му във "Фиорентина", бившият шеф на съдиите - Пиер Луиджи Колина, Масимилиано Алегри и много други.

Снимка: Reuters

Феновете няма да бъдат допуснати в базиликата, но ще могат да изпратят своя капитан в последния му път по време на обиколката на колата покрай стадиона на "Фиорентина". Първите привърженици пристигнаха на площада 3 часа преди траурната церемония и през цялото време аплодираха.