на живо

"Хлапетата" с класика срещу "Анже", не изпускат върха от поглед (ВИДЕО)

"Олимпик" Лион се върна на победния път в Лига 1

"Хлапетата" с класика срещу "Анже", не изпускат върха от поглед (ВИДЕО)

"Олимпик" Лион не допусна изненада, побеждавайки "Анже" с 3:0 като домакин в мач от 32-ия кръг на френската Лига 1. Така "хлапетата" прекъснаха серията си от три двубоя без успех в първенството - равенства с "Реймс" (1:1) и "Ланс" (1:1), и загуба от "Пари Сен Жермен" (2:4).

С трите точки "Олимпик" събра 64 продължава да мечтае за титлата. Тимът на Руди Гарсия е четвърти - на 5 точки от лидера "Лил", 2 зад ПСЖ и 1 зад "Монако". "Анже" се е настанил комфортно на 11-о място с 41 точки.

Снимка: Getty Images

Тази вечер, на "Парк Олимпик", домакините поведоха в 21', когато след корнер топката попадна в Мемфис Депай и той не сбърка отблизо. В края на първата част "Лион" удвои - Лукас Пакета се разписа, оползотворявайки пробив на Карл Токо Екамби отляво.

За Пакета, който премина от "Милан" миналото лято, това е гол №7 от началото на сезона и шести през 2021 г.

Снимка: Getty Images

В 78' попадение на Ислам Слимани не бе зачетено заради засада, но "Лион" все пак оформи класическата си победа в 83', когато двамата голмайстори - Пакета и Депай комбинираха и нидерландският национал отбеляза с атрактивен прехвърлящ удар.

Депай вкара за 16-и път през настоящата кампания и премина кота 15 за втори откакто носи екипа на 7-кратния шампион. Предишният бе в дебютния му сезон 2017/18. Само двама чужденци могат да се похвалят с 15 или повече попадения за "Олимпик" в един сезон - бразилецът Сони Андерсон и аржентинецът Лисандро Лопес.

Снимка: Getty Images