на живо

И бадминтонистките отлетяха за Токио (ВИДЕО)

На Линда Зечири и сестри Стоеви предстои второ участие на олимпийски игри

И бадминтонистките отлетяха за Токио (ВИДЕО)

С надежда за силно представяне на олимпийските игри, към Токио се отправиха и българските представители в бадминтона - Линда Зечири и сестрите Габриела и Стефани Стоеви. Те бяха изпратени тържествено с изпълнение на детския "Радио Хор", към което се присъединиха и самите националки.

"Чувствам се прекрасно. Изключително развълнувана съм. Подготовката мина много добре, доволна съм. Последните две години бяха изпълнени с много трудности, но не съжалявам за нито един миг. Това ни направи хората, които сме в момента и се надявам да се представим по най-добрия начин. Ако имам цел на тази Олимпиада, то тя е да представя родината достойно.", каза Зечири.

За опитната Зечири това ще бъде втора Олимпиада. В Рио тя завърши на девето място.

"Моите приятели и близки ми споделиха най-важното - че са с мен и ме обичат.", сподели бадминтонистката.

"Психически и физически се чувстваме много добре. Развълнувани сме. Имахме тежка подготовка и наистина се натоварихме доста, особено психически, тъй като се поставихме под напрежение заради високите цели. Мисля, че всичко ще отмине с времето и за първия ни мач ще сме готови.", заяви Стефани Стоева.

"Тази Олимпиада ще е малко по-различна. При първата ни, в Рио, не знаехме какво да очакваме. Беше просто, за да отидем и да видим каква е обстановката там. Не бяхме дори подготвени, бяхме прекалено млади. За тази обаче мислим, че сме доста добре подготвени. Отиваме да представим България по най-достойния начин.", допълни Габриела Стоева.

"Приятели, родните и близки ни споделиха, че независимо какво направим, ще са плътно зад нас и ще ни подкрепят, ще ни стискат палци и ще станат сутрин, когато са ни мачовете, да ни гледат. Мечтаем за медал"

Двукратните европейски шампионки при женските двойки ще представят страната ни за втори път на олимпийски игри. В Рио де Жанейро преди четири години те завършиха на 11-то място в крайното класиране (трети в групата си, като не успяха да се класират за четвъртфиналите).