на живо

И Мбапе с положителна проба за COVID-19

Стартът на сезона за "Пари Сен Жермен" изглежда ще бъде отложен

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе е дал положителна проба за коронавирус и отпада от състава на Франция за двубоя с Хърватия в Лигата на нациите. 21-годишният Мбапе, който отбеляза единствения гол за "петлите" при успеха срещу Швеция миналата събота, е изолиран от съотборниците си и изпратен у дома, където ще бъде поставен под карантина.

Той е седмият играч на ПСЖ с COVID-19, след Неймар, Ди Мария, Паредес, Маркиньос, Навас и Икарди, което поставя под сериозна въпросителна старта на сезона в Лига 1 за френския шампион. Парижани трябва да започнат защитата на титлата си срещу новака "Ланс" в четвъртък от 22 ч. пряко по RING, а три дни по-късно им предстои и дерби с "Олимпик" Марсилия.

Кампанията в Лига 1 засега е белязана от случаи на коронавирус. По програма тя трябваше да стартира с мача "Олимпик" Марсилия - "Сент Етиен", но четирима играчи на домакините дадоха положителни проби за COVID-19 и двубоят не се проведе по план.

Френската футболна лига е уведомила клубовете, че при повече от трима заразени най-вероятно ще се стигне до отлагане на съответната среща.