на живо

И поляците се размрънкаха за организацията на Европейското

"Дружина Полска" пътували 9 часа от Варна до София

След като по-рано днес звездата на потенциалния ни съперник за четвъртфиналите Германия - Георг Грозер, се оплака, че таванът на "Арена Армеец" не е достатъчно светъл, селекционерът на световнитешампиони от Полша Стефан Антига нарече "скандално" пътуването на отбора от Варна до София, което продължи 9 часа.

Българските организатори на събитието отговориха, че са предложили да осигурят самолет, който да предвижи отбора до София, но щабът на поляците отказал, тъй като на играчите щяло да им се наложи да станат в 3:00 часа.

Снимка: CEV

Все пак Антига и компания осигурили автобус, с който да изминат разстоянието между Варна, където световните шампиони изиграха мачовете от груповата си фаза, и София. Само че задръстване им попречило да пристигнат по-рано. Както писахме вчера, някои от тях дори предпочетоха да се разходят, докато чакат автобуса да потегли.

Ветеранът в полския отбор Марчин Можджонек бе доста по-позитивно настроен към ситуацията: "Имаше задръстване заради някакъв инцидент и трябваше да изберем друг път. По време на пътуването ни до София спряхме да опитаме от местната кухня и определено това бе единственото положително нещо. Храната беше отлична".

Мениджърът на полския национален отбор Мариуш Шишко пък изрази остро недоволство от организацията на тренировъчния процес.

"Постоянно ни изненадват с нещо. Ситуацията се сменя всеки ден. До последно не знаем кога и къде ще тренираме. Всичко е в мъгла и се прави в устна форма. Никой не води списък, нищо никъде не се записва. Вчера трябваше да тренираме в 17:30 часа, а излязохме на терена два часа по-късно и то не в официалната зала, в която ще играем, а в някаква друга, странична", обяви той.

Полша се класира директно за четвъртфиналите на първенството, след като постигна три победи в груповата фаза на турнира. В сряда от 17:45 възпитаниците на Антига ще се изправят срещу победителя от мача между Холандия и Словения.