на живо

Игуаин блесна отново при комфортна победа на "Ювентус" (ВИДЕО)

Шампионът на Италия не сгреши при гостуването си на "Каляри"

Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" постигна 20-та победа от началото на сезона в Серия "А". В среща от 24-я кръг шампионите спечелиха гостуването си на "Каляри" с 2:0 и възстановиха аванса си на върха в класирането на 7 точки пред "Рома". За първи път през настоящия шампионат грандът от Торино е в серия от 5 поредни успеха. При всеки от тях "бианконерите" дори не допуснаха гол във вратата си.

Двубоят на стадион "Сант Елия" в Сардиния ще бъде запомнящ се и за Масимилиано Алегри, който записа юбилейна победа №100 с "бианконерите" в калчото, и то срещу клуба, от който започна кариерата му като наставник в елита на италианския футбол.

И двата гола за успеха на "Ювентус" бяха дело на Гонсало Игуаин. Аржентинецът даде преднина на тима си в 37-ата минута, когато получи страхотно подаване от Клаудио Маркизио и с техничен удар прати топката покрай вратаря Рафаел. "Пипита" бе точен точно 10 игрови минути по-късно - в 47-ата. В началото на второто полувреме омакините опитаха да натиснат шампионите, но вместо това получиха второ попадение, след като отлична контраатака отново бе завършена от Игуаин.

Нападателят вече има 21 гола за сезона, а 18 от тях са в двубои за първенство. Така Игуаин се изравни с Един Джеко на първата позиция в битката за голмайсторския приз. Аржентинецът се е разписал в 8 от последните девет шампионатни срещи на "Юве", както и в пет поредни гостувания.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До края на срещата в Сардиния "червено-сините" опитаха да променят развитието на двубоя и дори играха по-добре в последните минути, макар да бяха с човек по-малко, след като Николо Барела получи втори жълт картон в 67-ата минута.

Така "Каляри" не успя да победи "Ювентус" в 14-ти пореден мач между двата тима от 2009 година насам. През ноември същата година сардинците за последно надиграха съперника си, като техен наставник бе не кой да е, а именно Макс Алегри. Сега той изведе "бианконерите" до шеста последвателна победа като гост на "Каляри" и 11-та в изминалите 14 двубоя помежду им.

В следващия кръг "Юве" приема 18-тия в класирането "Палермо", а "Каляри", който е на 15-то място, ще пътува до Генуа за тежко гостуване на "Сампдория".