на живо

Илиана Раева пред bTV: Умората и безсънието си заслужавахa (ВИДЕО)

"В последните 5 години отборът ни беше най-силният в света"

Илиана Раева пред bTV: Умората и безсънието си заслужавахa (ВИДЕО)

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, даде интервю пред bTV след завръщането на грациите от Токио. В японската столица ансамбълът спечели златните медали по категоричен начин, слагайки край на руската доминация в този спорт. Раева сподели, че умората и безсънието са си заслужавали, за да види, че страната ни е №1.

Снимка: Lap.bg

"Щастлива съм, защото успяхме. Това е най-голямото постижение за всеки един спортист. За нас също, тъй като България няма във витрината си златен олимпийски медал, получен в една огромна и много тежка конкуренция, с много силни отбори. Категорично България беше най-силният отбор с най-трудните съчетания. Победихме с разлика, което е много важно. Мисля, че е закономерно, защото в последните 5 години този отбор беше най-силният, но по различни стечения на обстоятелствата все му се изплъзваше златният медал в многобоя.", започна Раева.

Снимка: Lap.bg

"На Весела (Димитрова) ѝ казвах още преди две години "Чака те златният олимпийски медал". Тя беше много нещастна всеки път, когато не можеше да вземе златен медал в многобоя. Аз всеки път я успокоявах, като ѝ казвах, че ще вземе най-важния."

"Когато стана целият този скандал заради Линой Ашрам от страна на Русия, ми мина през главата, че може да се случи нещо с ансамбъла. Но истината е, че още на финалите видях, че най-високи оценки взима България, което ми даде абсолютната надежда, че направим ли си съчетанията - ще победим."

Снимка: Lap.bg

"Нещото, което ми липсва най-много е сънят. Умората и безсънието обаче толкова много си заслужаваха! Беше само един миг да видя България №1 на ранкинга, да избухнем и да знаем, че това е най-силният отбор в света. Най-важното - българската школа е №1 в света в момента. Без абсолютно никакво съмнение."

"Има толкова много неща, които трябва да се оправят в българския спорт. Позитивно настроена съм за българската художествена гимнастика, защото съм начело, знам какво искам и как да го постигна с екипа, който направихме. Перфектният екип... Трябва още много база да се подобрява, треньорските кадри, системата, методиката на работа. Вярвам, че ще имаме още успехи.", завърши президентът на БФХГ.