на живо

"Интер" измъкна точка в дербито с "Милан"

Перишич вкара за 2:2 в последните секунди на мача

Getty Images

"Интер" се добра до точка в дербито срещу "Милан" от 13-я кръг на Серия А. 

Двубоят на "Джузепе Меаца" завърши 2:2, а символичните гости изравниха чрез Иван Перишич в последните секунди на добавеното време.

"Интер" започна по-активно срещата. В 14-ата минута Иван Перишич опита изстрел към вратата, но ударът му не затрудни Джанлуиджи Донарума. В 24-ата минута хърватинът получи нова добра възможност да даде преднина на своя тим, но отново не успя да преодолее вратаря на съперника. 

В 38-ата минута Антонио Кандрева опита далечен удар, който се получи като извеждащ пас за Мауро Икарди. Капитанът обаче не бе готов и също пропусна да открие резултата.

Последваха силни минути за атаката на "Милан". Карлос Бака и Матия де Шилио се отчетоха с пропуски преди да се стигне до 43-ата минута, когато Сусо получи пас на границата на наказателното поле и с премерен изстрел направи 1:0 за "росонерите".

Снимка: Getty Images

В 53-ата минута "Интер" изравни. Кандрева отправи страхотен изстрел за 1:1.

Радостта на "нерадзурите" обаче бе кратка и само пет минути по-късно "Милан" отново поведе. Карлос Бака подаде на Сусо за 2:1.

Гостите се хвърлиха в атака, но опитите на Перишич и Икарди не намираха целта. Все пак усилията на "Интер" бяха възнаградени в последните секунди на срещата. Перишич вкара с глава за крайното 2:2.

По този начин "Милан" остава на 3-о място в класирането с 26 точки, а "Интер" вече е 11-и с 18.