на живо

Интер най-сетне победи след геройски намеси на Ханданович (ВИДЕО)

"Черно-сините" надиграха Верона с 3:0

Getty Images/Guliver Photos

Интер постигна първа победа от 26-ти февруари, след като спечели гостуването си на Верона с 3:0 в мач от 30-я кръг на италианската Серия А. Успехът е първи в последните осем мача на гранда от Милано, който показа подобрение в играта си, но отново имаше затруднения, въпреки убедителния в цифрово изражение триумф.

Гостите поведоха още в 11', когато точен бе Мауро Икарди. Аржентинецът отбеляза 16-я си гол за сезона, след като получи подаване от своя сънародник Родриго Паласио. Двамата се възползваха от объркване сред защитниците на домакините, които очакваха главният съдия Паоло Талявенто да спре играта поради неприятно подхлъзване на Панайотис Тахцидис, който остана да лежи на тревата. Това обаче не се случи и Интер успя да открие. До края на полувремето "черно-сините" стигнаха до още едно чисто голово положение, но ударът на Марцело Брозович мина покрай вратата на Рафаел.

Втората част започна кошмарно за Верона. В 48' домакините вече изоставаха с два гола, след като Икарди и Паласио размениха ролите си и последният отбеляза от близка дистанция. Това е негов шести гол в шампионата. Последва оживление в играта на "жълто-сините", които с хаотичен натиск затрудниха съперника си. Ханданович изби коварни удари на Обади и Морас, а в 77' подсигури успеха на тима си, спасявайки удар на Лука Тони от дузпа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В добавеното време на срещата резултатът стана класически, след като Вангелис Морас си отбеляза авотогол, засичайки в собствената врата центриране на Данило Д'Амброзио. Така Интер победи Верона за 11-ти път в последните 12 мача между двата отбора и спечели пета поредна победа при гостуване на 'жълто-сините".

"Черно-сините" се изкачиха на осма позиция в класирането с актив от 41 точки, колкото имат градският съперник Милан и Дженоа. Верона заема 15-то място с 33 точки.